Ik ontwerp voor gedreven ondernemers

Ontdek je rode draad

Persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk en interessant en voor een ondernemer onontbeerlijk. Het verkrijgen van inzichten is een verrijking en het helpt je verder. Het is een essentieel punt voor het opzetten en onderhouden van een bedrijf en dus van belang bij het maken van je website.
Ontdek de rode draad en zie dat alle stappen die je zet niet op zichzelf staan, maar elkaar opvolgen en maken wie je nu bent. Iedere stap mag een moeiteloos onderdeel zijn van jouw reis.

‘Weten wie je bent en wat je te bieden hebt is de basis voor je website’

Ik ben een maker, een ambachtsmens. Al op heel jonge leeftijd zag je mij achter mijn mini naaimachientje van Singer, aan de lopende band Barbie kleertjes producerend. Toen ik op dit machientje kleding voor mijzelf begon te naaien kreeg ik een ‘echte’ naaimachine. Ik was toen 14 jaar.

Altijd heb ik gezegd ‘iets met mijn handen’ te willen doen en koos na mijn middelbare school toch voor de ‘verstandige’ keuze om rechten te gaan studeren en ben na mijn studie de advocatuur in gegaan.

Een ommezwaai

Het creatieve bleef kriebelen. Ik naaide mijn eigen kleding nog steeds en heb naast mijn werk een opleiding tot coupeuse en modevormgeving gevolgd. Stiekem had ik altijd de wens met het creatieve meer te doen. Computers en het internet hebben dat voor mij mogelijk gemaakt.
Ik kan mij nog herinneren hoe blij ik werd toen ik een programma ontdekte waarmee je websites kon maken, Frontpage van Microsoft. Zo gelukkig werd ik van het uitpuzzelen hoe dat programma werkte! Later ben ik overgestapt op Dreamweaver van Adobe en heb mij zelfs in computertaal verdiept. Nu ben ik al jaren fan van WordPress. Hoe geweldig, al die mogelijkheden op een computer en internet.

Ontwerpen | FlowerHat

15 jaar geleden heb ik een jaaropleiding grafisch ontwerpen bij het Multimedia instituut in Amsterdam gevolgd, waar ik heb leren werken met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign. Dat heeft een stevige basis gelegd, maar ik heb nog meer geleerd door het internet af te struinen naar tutorials en online trainingen en zelf dingen uit te proberen. Ik houd er van zelf te puzzelen en steeds meer dingen te ontdekken in grafische softwareprogramma’s. Al die tijd die ik erin heb gestoken komt jou ten goede!

Kill your darling

Naast dit alles ben ik de afgelopen 6 a 7 jaar druk geweest met mijn goedlopende webshop Mrs Janet. En wat ik daar verkocht? Brownies. Ik vond dit supertof en ben er toch mee gestopt. Ik merkte dat ik het opzetten van de webshop, het vormgeven ervan, de branding het allerleukste vond en ik wil mij het allerliefste concentreren op anderen met dat proces helpen. Dus ik heb mijn darling gekilled. Om een stap te kunnen zetten.

 

FlowerHat Jeannet Amende

Van idee tot website. Ontdek de magie van een website in één week!